fbpx

Toch maar geen windmolens bij IJburg, Amsterdamse duurzame ambities ‘onveranderd’

Toch maar geen windmolens bij IJburg

Amsterdam schrapt de omstreden plannen voor windturbines rond IJburg. Felle protesten tegen de komst van de molens zijn daar een van de redenen voor. Maar met de naderende verkiezingen heeft de wending niets te maken, aldus het stadsbestuur. 

Dat zegt verantwoordelijk wethouder Marieke van Doorninck (GroenLinks) in een toelichting op de brief die zij donderdagmiddag naar de gemeenteraad stuurde. Daarin zijn molens direct rondom de wijk geschrapt, alleen een randje van het aangrenzende IJmeer geldt nog wel als ‘zoekgebied’.

Het heftige windmolenverzet van IJburgers trok afgelopen maandag landelijk de aandacht omdat de wijk geldt als een stevige GroenLinks-enclave. De Amsterdammers werd hypocrisie verweten door inwoners van regio’s waar windparken al langer de horizon bepalen. Demissionair premier Rutte sneerde in een verkiezingsdebat met GroenLinks-leiderJesse Klaver dat zijn partij te hard van stapel loopt op IJburg en zo het draagvlak van de energietransitie ondermijnt.

Bron: Volkskrant, https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/toch-maar-geen-windmolens-bij-ijburg-amsterdamse-duurzame-ambities-onveranderd~b4ec4fdf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *