fbpx

Alarm over groen beleid: ’Klimaatakkoord slaat plank mis’

Alarm over groen beleid: ’Klimaatakkoord slaat plank mis

DEN HAAG – Drie jaar na het klimaatakkoord van Ed Nijpels liggen klimaat en milieu opnieuw als heet hangijzer op de formatietafel. Maar de wereld is in de tussentijd wel veranderd. Doelen als aardgasvrije huizen blijken complex en peperduur, en oplossingen die eerder werden genegeerd – als kernenergie – worden nu omarmd. Luistert Den Haag dit keer wél naar burgers? Hier zijn de meest urgente aanpassingen voor een klimaatakkoord 2.0.

Alarm over groen beleid: ’Klimaatakkoord slaat plank mis

Bron: Telegraaf, https://www.telegraaf.nl/nieuws/378784836/alarm-over-groen-beleid-klimaatakkoord-slaat-plank-mis

Een gedachte over “Alarm over groen beleid: ’Klimaatakkoord slaat plank mis’

  1. de hele boodschap van het klimaatakkoord is niet meer dan verminder co2 uitstoot door het planten van windmolens en zonnepanelen.
    Heb je je ooit afgevraagd hoe weinig energie dat oplevert in verhouding tot de totale energievraag van de nederlandse industrie en huishoudens?
    Heel nederland volzetten levert 20 a 30 procent van de totale vraag naar elektriciteit op. Bovendien is die geleverde energie totaal niet in balans met de vraag van dat moment; dat geeft enorme problemen om de stroomaanvoer stabiel te houden. Daarnaast wordt er nog erg veel andere energie uit aardolie en aardgas verbruikt. Als die energie wordt vervangen door elektriciteit uit wind en zon wordt het beschikbaarheidsprobleem alleen maar groter….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *