fbpx

Opstand in VVD tegen coalitie GroenLinks

DEN HAAG – Een groep VVD’ers, verenigd onder de naam Klassiek Liberaal, komt in opstand tegen een mogelijke coalitie met GL. De club komt met een petitie om partijleider Mark Rutte niet met de groene partij van Jesse Klaver samen te laten werken. „Soms moet je stront stront noemen”, zegt voorzitter Ad Lagas.

Bij Klassiek Liberaal zijn prominente VVD’ers aangesloten, onder wie gemeenteraadsleden, wethouders en voormalig Kamerleden. Voorzitter Lagas vindt vooral de standpunten van GL over migratie, de energietransitie en veiligheid een ’no go’. „We staan op bijna alle punten lijnrecht tegenover elkaar.”

Bij Klassiek Liberaal zijn prominente VVD’ers aangesloten, onder wie gemeenteraadsleden, wethouders en voormalig Kamerleden. Voorzitter Lagas vindt vooral de standpunten van GL over migratie, de energietransitie en veiligheid een ’no go’. „We staan op bijna alle punten lijnrecht tegenover elkaar.”https://1aff05bdbb342e867de0c4e44281f165.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Lagas vreest een land vol windmolens en zonnepanelen. „En straks moeten we ’pang pang’ roepen, want dan hebben we door GL geen kogels meer.”

Bovendien vrezen de VVD’ers een massale golf van migranten naar Nederland, als er met de club van Klaver wordt samengewerkt. Volgens Lagas staan er 150 prominente VVD-leden achter de petitie, die vrijdag wordt ingediend om Rutte tot de orde te roepen. „We staan nog wel achter hem”, benadrukt de voorzitter van Klassiek Liberaal.

Klassiek Liberaal trapt vaker op de rem als de VVD wat betreft de club te ver naar links dreigt te gaan. Lagas geeft toe dat de oproep niet representatief is voor de hele VVD, maar waarschuwt dat verzet tegen een coalitie met GL wel in rap tempo groeit.

Bron: Telegraaf (https://www.telegraaf.nl/nieuws/2102393852/opstand-in-vvd-tegen-coalitie-gl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *